SSP je u saopštenju od BIA i MUP-a Srbije zatražila i da “prekinu praksu višečasovnog zadržavanja državljana Srbije na administrativnim prelazima prema Kosovu kao i graničnim prelazima, zbog njihovog političkog rada ili njihovih stavova koji se kose sa stavovima vlasti”.Podsetili su ” BIA i MUP Srbije da je Trajković državljanka Srbije”, te dodali da se “protiv nje ne vodi bilo kakav krivični postupak”.

Ocenili su da je takvo “postupanje BIA i policije Srbije posledica isključivo neslaganja sa njenim političkim radom i stavovima koje iznosi”

“Kakve god da političke ili druge stavove imaju državljani naše zemlje, kretanje im ne može biti onemogućeno ukoliko nisu pod istragom ili ako nisu počinili neko krivično delo, što ovde svakako nije slučaj”, navela je SSP.

Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak Nenada Rašića je od sinoć na prelazu Merdare, jer joj je onemogućeno da se vrati u Srbiju, objavio je list Danas.

Prethodno je , u četvrtak, u Prištini razgovarala sa američkim ambasadorom na Kosovu.

Komentari (2)

 1. Драган says:

  To su administrativne procedure, za osobe pod sumnjom da rade protiv svog naroda i države.

  0
  0
 2. Драган says:

  Šta SSP kaže o Asanžu ili Snoudenu ? Treba odmah da pozovu MI6 i CIA-e Britanije i Amerike da omoguće slobodu od zatvora u kome mrcvare Asanža i slobodu kretanja za Snoudena. Nisam čuo da se SSP tako revnosno zalaže za slobodu ovih boraca za slobodu, koje njihovi tiranski režimi iz političkih razloga proglašavaju izdajnicima.

  0
  0

Comments are closed.