Iz Štaba apeluju na građane da izbegavaju kretanje i zadržavanje u blizini reka i drugih vodotokova, kao i prelazak preko improvizovanih mostova.

“Obaveštavaju se učenici srednjih škola na teritoriji Novog Pazara, koji žive u ugroženim područjima, da se oslobađaju obaveze dolaska na nastavu u toku druge smene”, navodi se u saopštenju.

Napomenuli su da je u pojedinim delovima grada došlo do izlivanja reka Raške, Jošanice i Trnavice iz rečnih korita i da su Gradski štab za vanredne situacije i Sektor za vanredne situacije MUP-a u stalnoj koordinaciji.

“Raspoloživa mehanizacija je na terenu i brojne ekipe čine sve da pomognu u zaštiti od elementarne nepogode. Angažovano je dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine”, stoji u saopštenju.

Zbog poplava vanredna situacija proglašena je u Sjenici, Tutinu i Prijepolju.

 

Komentari (1)

  1. radnik says:

    “Godinama upozoravamo, apelujemo da se nešto uradi, da se uredi korito, podigne obala, ali nemamo kome. Na televiziji pričaju da su spremni za poplavu, u pripravnosti su, a jutros kad smo zvali za džakove sa peskom i mehanizaciju, nikog nema”, ogorčen je naš sagovornik.

    Ovoj bagri mi moramo da placamo poreze,takse i akcize…ova bagra mora da se finansira.

    0
    0

Comments are closed.