Priznanja medijima, borcima za ljudska prava, prava žena, vladavinu prava, izgradnju mira, zdravu životnu sredinu i dostojanstvo medicinskih radnika dodeljena su na Dan ljudskih prava, ali na uličnom protestu “odakle su kretali mnogi protesti protiv vlasti koja ne radi u interesu gradjana”.

Zahvalnice predstavnicima lokalnih medija uručene su uz konstataciju da “uspevaju da svetle u medijskom mraku i uprkos napadima ostaju verni profesinalnom radu”.

Priznanje je u ime redakcije Sto plusa primila Zlata Kureš, izvršna direktorka novinske agencije Beta-osnivača ovog radija.

Na skupu je pročitano pismo novinara portala “Žig info” Milana Jovanovića, jer zbog zdravstvenih razlog nije mogao da dodje, koji je istakao da je sloboda nedosanjani san poštenih novinara u Srbiji i da im uz sve njihove napore u radu preostaje da budu u tome još intenzivniji.

Prošle su skoro u dan tačno tri godine od kako mu je kuća zapaljena, za šta je optužen nekadašnji predsednik opštine Grocka i funkcioner Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović, ali još nema pravosnažne presude.

Komentari (1)

  1. Nusret says:

    Cestitke radiju 100Plus!

    0
    0

Comments are closed.