Tim sporazumom V.S. (32), S.B. (32) i R.M. (35) priznali su da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje i pristali na kazne koje im je predložio postupajući tužilac.

Konkretno, S.B. je prihvatio kaznu zatvora od pola godine koja se neće izvršiti ukoliko u narednih godinu dana ne izvrši novo krivično delo, R.M. kaznu od 10 meseci zatvora koja se neće izvršiti ukoliko u naredne dve godine ne učini novo krivično delo, a V.S. godinu dana kućnog zatvora, uz primenu elektronskog nadzora.

Razmatrajući sporazum, sudija pojedinac Osnovnog suda je ocenio da “sankcije nisu predložene u skladu sa krivičnim zakonikom”, te da, između ostalog, “ne odgovaraju težini izvršenog krivičnog dela, ranijem životu učinilaca i njihovom držanju nakon učinjenog krivičnog dela”.

Sudija je smatrao i da se predloženim kaznama “ne bi ostvarila pravednost i srazmernost između učinjenog dela i težine krivične sankcije”.

Za nasilničko ponašanje koje su počinili V.S, S.B. i R.M. propisana je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Odbijanjem sporazuma, postupak protiv trojice okrivljenih se vraća u fazu koja mu je prethodila, a sudija koji je nagodbu odbio ne može više u njemu učestvovati.

Okrivljeni V.S, S.B. i R.M. terete se da su 1. februara prošle godine, u jednom kafiću u Ulici Stefana Nemanje, pesnicama, ali i barskim stolicama, napali Ugljanina i naneli mu lakše telesne povrede.

Ugljanin je pre i posle tog događaja na društvenim mrežama oštro kritikovao lokalnu vlast i pojedince u Novom Pazaru, optužujući ih za nesavesno ponašanje i pronevere.

Komentari (2)

 1. Amir says:

  E sudija Bog ti dao zdravlje. A kad bi mogli jos da saznamo ime tuzioca i sudije. Da se zna ko je ko.

  9
  0
 2. Miloš says:

  Pošten i častan sudija!

  Aferim.

  8
  0

Comments are closed.