On je u izjavi za radio Sto plus rekao da je urađena projektno-tehnička dokumentacija, a da će novo obdanište biti građeno na parceli na kojoj se sada nalazi objekat Predškolske ustanove “Mladost” “Naše dete”.

“Izgradnjom novog obdaništa biće utrostručen smeštajni kapacitet sadašnjeg vrtića koji ne može da primi više dece, a evidentan je taj problem u tom delu grada zbog velikog broja novoizgrađenih stambenih zgrada”, istakao je Suljević.

On je dodao da je vrednost izgradnje novog obdaništa, uz neophodna parterna uređenja, oko 170 miliona dinara, a da je sredstva obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uzimanjem kredita kod Svetske banke.

Novi objekat biće izgrađen u prednjem delu parcele, do Ulice Stefana Nemanje, a kada bude završen i počne sa radom, stari vtić “Naše dete” će biti srušen kako bi na njegovom mestu bilo uređeno dvorište.

Sadašnji objekat vrtića “Naše dete” izgrađen je 1977. godine, a njegov kapacitet je oko 460 dece.

U sklopu PU “Mladost” funkcioniše pet vrtića, dok obdanište na Šestovu, iako izgrađeno još pre nekoliko godina, nije počelo sa radom.