Tender vredan 5,1 milijardu dinara bio je otvoren do 16. septembra, a zahtevom je traženo da se sve dalje aktivnosti u postupku javne nabavke zaustave.

Zahtev će razmatrati Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, a još uvek nije poznato koliko dugo bi to moglo da traje.

Prema nezvaničnim informacijama, interesovanje za taj posao pokazalo je nekoliko velikih kompanija koje su, prema podacima Uprave za javne nabavke, u više navrata od naručilaca tražile dodatne informacije, iznosile zamerke na postavljene uslove i zahtevale njihove izmene smatrajući ih neopravdanim.

Tenderom je predviđena izgradnja novog objekta odeljenja psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, kao i dogradnja i rekonstrukcija internog odeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja.

Odeljenje psihijatrije imaće 1.937 kvadrata, objekat će biti na dva sprata i nalaziće se u blizini sadašnjeg grudnog odeljenja.

Rekonstrukcijom postojećih objekata, pored nadogradnje i proširivanja prostornih kapaciteta, predviđena je i kompletna zamena dotrajalih instalacija.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Meho Mahmutović nedavno je izjavio za RTV Novi Pazar da je to “najveći projekat u istoriji novopazarskog zdravstva”.

“To je prva faza, sledi i druga. Mi želimo da pohvalimo i potvrdimo da država nikad nije više investirala u naš kraj ko sad što radi. Ne prave se samo zgrade, primaju se i školuju novi kadrovi”, kazao je Mahmutović.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević ranije je rekao da očekuje da do kraja septembra bude potpisan ugovor sa izvođačima radova.