Duvaće slab promenljiv vetar. Najniža temperatura će se kretati od 13 stepeni do 17 stepeni, najviša dnevna od 27 do 30 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost i toplo. Duvaće slab promenljiv vetar sa jutarnjom temperaturom od 14 stepeni do 17, i najvišom dnevnom temperaturom oko 29 stepeni.

U Srbiji će do nedelje biti toplo sa najvišom dnevnom temperaturom iznad proseka za ovaj period godine, u većini mesta oko 30 stepeni i malo iznad. Od nedelje će temperatura biti u u padu.

U četvrtak će biti promenljivo oblačno, posle podne i uveče nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U petak i subotu pretežno sunčano. U subotu uveče u severozapadnim, tokom noći ka nedelji i u zapadnim, a u nedelju pre podne i u ostalim predelima Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature.

Pri intenzivnijom grmljavinom lokalno se očekuje veća količina padavina. Zatim, će do kraja narednog sedmodnevnog perioda biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost, još samo u ponedeljak na jugu i zapadu ponegde sa kratkotrajnim padavinama.

Biometeorološka prognoza za sredu, 20. septembar 2023:

Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno delovati na srčane bolesnike, astmatičare i nervno labilne osobe. Kod meteoropata mogući su bolovi u kostima i zglobovima i promenlјivo raspoloženje.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *