Kureš je povodom obeležavanja 20 godina postojanja radija, čiji je agencija Beta osnivač i vlasnik rekla da je “jako ponosna na ovaj medij koji je uspeo da sve ove godine funkcioniše u velikim izazovima, i da se izbori sa brojnim pritiscima”.

“Naša ideja je bila da se građanima omogući slobodan protok nezavisnih informacija koje ne trpe ni političke ni ekonomske pritiske, i radio je u tome uspeo. Ovaj medij je trpeo i dalje trpi razlicite pritiske, i činjenica da se vode i sudski sporovi sa pojedincima koji nisu zadovoljni načinom izveštavanja radija pokazuje da on dobro obavlja svoju funkciju“, rekla je Kureš.

Zlata Kureš

Dodala je da je radio svoj rad započeo u drugačijem medijskom okruženju i da je danas mnogo teže i napornije realizovati ideje nego pre 20 godina.

“Kada je radio počeo sa radom mediji nisu bili toliko napredni u smislu digitalizacije kao danas, i samo značenje medija je dosta promenjeno od 2004. godine. Ovaj medij je uspeo da se tokom vremena razvija i prati trendove, ima odličan sajt i aktivan je na društvenim mrežama koje obezbeđuju interaktivnost”, navela je Kureš.

Medijski ekspert Dominik Tieri (Dominique Thierry) smatra da je radio Sto plus postao brend u oblasti informisanja građana Sandžaka.

“Radio sada radi dosta profesionalnije nego u početku, ima prepoznatljiv način funkcionisanja, a građani znaju da tu mogu dobiti tačne i pouzdane informacije. Lokalni mediji su jako bitni za demokratiju, i smatram da ovaj radio ima budućnost, ocenio je Tieri.

Radio Sto plus je u sklopu obeležavanja 20 godina postojanja danas organizovao tribinu “Lokalni mediji danas:Neophodnost ili eksperiment”, na kojoj su govorili medijski eksperti Dominikk Tjeri, Jovanka Matić, Snežana Milošević, Uroš Bogradović, Slađana Tasić i Vladimir Mušicki.