Učiteljica, kao i direktor Osnovne škole „Rifat Burdžević Tršo“ Nusret Zuković, pozvani su ranije po nalogu Višeg tužilaštva na informativni razgovor, zbog intoniranja himne na početku ove školske godine.

Među okupljenim građanima bili su roditelji učenika ove škole, ali i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Okupljenima se u jednom trenutku pridužio i lider ove partije Sulejman Ugljanin, koji je ušao u zgradu policije, a nešto kasnije izašao u pratnji učiteljice.

Podsećamo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je ranije da himna Srbije „Bože pravde“ prvog dana školske godine nije emitovana jedino u Osnovnoj školi „Rifat Burdžović Tršo“ u Novom Pazaru.

Direktor škole Nusret Zuković rekao je da je ta škola u potpunosti postupila po uputstvima Ministarstva prosvete, pa i u tom izolovanom slučaju, kada je učiteljica Melajac nastavu započela intoniranjem himne Srbije, dok je u toku drugog časa učenicima prvog razreda, koji nastavu pohađaju na bosanskom jeziku, pustila himnu sandžačkih Bošnjaka “Ja sin sam tvoj”.