On je ocenio da su te dve stranke partneri koalicije SNS – SPS koja je “usisala nekoliko manjina koje nemaju veze sa svojim narodom” i optužio ih da su “povećanjem smrtnosti Bošnjaka u Sandžaku” dobili ministarska mesta u novoj vladi Srbije.

“Cilj ove Vlade jeste da na izborima uloži sve svoje mehanizme da svim manjinama nametne koalicione partnere kao rukovodioce i time u naredne dve godine stvori 17 odsto glasova manjina”, kazao je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka, čije ime nosi lista te partije na izborima za novi saziv BNV, kazao je da “ni SPP, ni SDP nisu nikada učestvovale u projektima kojima bi se poboljšao status Bošnjaka u Srbiji”.

“Nijedna od tih stranaka se nikada nije pojavila ni sa jednim zahtevom da uzme učešće u izradi Akcionog plana ili zahtevom da se poboljša status Bošnjaka u Srbiji. Ni sa aspekta ministara nikada nisu tražili da se donese zakon o lustraciji”, rekao je Ugljanin.

I pored optužbi na račun svojih političkih rivala, Ugljanin je poručio da je SDA Sandžaka pokrenula inicijativu za formiranje sandžačkog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije.

On je istakao da bi taj poslanički klub trebalo da okupi “one poslanike koji vode poreklo iz Sandžaka ili žive u njemu”.

“Naši poslanici će voditi ovu inicijativu na ideji Sandžaka kao političko-teritorijalne celine ravnopravnih naroda i građana koji u njemu žive, na principu uzajamnog rada za ubrzani ekonomski razvoj i regionalnu samoupravu Sandžaka u Srbiji”, naveo je Ugljanin.

Komentari (2)

 1. Enver says:

  Ja neznam koje je planove on to spriveo i koliko se bosnjacki jezik uci u skolama…???
  Mnogo puta je bio ministar pa nije trazio,ostace upamcen kao covek koji je rusio a ne gradio.Sta je on to ostavio svom narodu i cime ha je zaduzio??Vakat je da odes,da si nesto radio belezio bi uspehe ova iz godine u godinu si sve slabiji.Pitam se zbig cega???

  1
  0
 2. Amir says:

  30 godina jede hleba od politike a rezultati nula. Jel mu jos najvece postignuce sto je pozvao da se ne ide u vojsku. On pozvao a mi morali da placamo hiljade maraka da nas proglasavaju nesposobnima, eto kako nas je spasavao. E, i zastava … Prije 30 godina je govorio o jednakoj zastupljenosti Bos njaka u insitucijama i vidimo koliko je uspeo, i danas to prica. Bezi vise…

  1
  0

Comments are closed.