Iz ove stranke je saopšteno da je devetoj skupštini prisustvovao 141 delegat iz svih gradova u Sandžaku, a da su osim predsednika izabrani i članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.

Ugljanin je nakon izbora rekao da ova stranka od osnivanja ima “jasan put očuvanja identiteta Bošnjaka, borbu za autonomiju Sandžaka, kao regije prosperiteta i mesta boljeg života svih građana”.

“I dalje ćemo raditi na izgradnji pravne države Srbije, zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom, članice Evropske unije i NATO saveza”, rekao je on.

Ugljanin je na čelu ove partije od njenog osnivanja 1990. godine, a na ovoj skupštini mu je poveren novi četvorogodišnji mandat.

Izbornoj skupštini su prisustvovali brojni predsednici političkih partija, narodni poslanici iz okruženja, a na adresu stranke stigle su brojne čestitke i telegrami podrške.

FOTO: SDA.RS

Komentari (1)

  1. Rasim says:

    30 godina obecavanja drzave i autonomije rezultat je da ne moze da se izbori ni za proporcionalno zaposljavanje u drzavnim institucijama. U Poreskoj od 10 zaposljenih , 10 Srba. E to je rezultat ppolitike Sulejmana Ugljanina i njegovih “lavova” u BNV . 30 godina price i plate u BNV od preko 100 hiljada dinara.

    1
    0

Comments are closed.