On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru poručio da će SDA Sandžaka odbijati sve pozive na razgovore i učestvovanje u Vladi Srbije sve dok se ti zahtevi ne ispune.

“SDA Sandžaka nema mogućnosti da usvoji rezoluciju o genocidu u Srebrenici, da kazni ratne zločince koji su ubijali Bošnjake u Sandžaku, da kazni negatore genocida u Srebrenici i one koje afirmišu ratne zločince, ali ima snage da odbije razgovor sa onima koji to mogu, a ne žele da učine. Vučić to može, ali ne želi da učini”, kazao je Ugljanin.

On je istakao da je sa rukovodstvom Partije za demokratsko delovanje dogovorio saradnju u Skupštini Srbije i pozvao na razgovore poslanike drugih manjinskih partija i opozicionih stranaka demokratske orijentacije o formiranju manjinske poslaničke grupe.

“Osnovni principi za te razgovore su uspostavljanje vladavine prava i pravne sigurnosti, evropske i NATO integracije, donošenje zakona o lustraciji, rešavanje sporova sa susednim državama, usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici i podrška Bosni i Hercegovini kao suverenoj i jedinstvenoj državi ravnopravnih naroda”, izjavio je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka pozvao je Bošnjake da na budućem popisu stanovništva iskažu svoj nacionalni identitet, dodajući da jedva čeka izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće.

“Mi smo imali stravične, katastrofalne, nesagledive posledice jer je jedna politička opcija u Sandžaku pozivala Bošnjake da ne izlaze na popis i zbog toga ih se preko 30.000 nije upisalo. Imamo nesagledive posledice u sredstvima koja dobijamo od države i u pravima, u razvoju grada, od školstva i zdravstva do komunalne infrastrukture”, dodao je Ugljanin.

Komentari (1)

  1. Randa says:

    Ada ti si narucivao lijepo vrijeme za Kostunicu i skidao zastavu Sandzaka ispred opstine. I na sta si potrosio milione eura u BNV. Izvestaj daj.

    1
    0

Comments are closed.