On je na konferenciji za novinare rekao da nije tačna tvrdnja da u Priboju ima međunacionalnih tenzija, već samo “genocidnih pretnji državnog vrha, upućenih preko policije, Bošnjacima koji nikome ništa nažao nisu učinili”.

“Vučićeva poseta je bila školski primer nipodaštavanja, vređanja i ponižavanja Bošnjaka. Umesto prazne priče, Vučić je trebalo da kaže koliko je policajaca učestvovalo u pretnjama i koliko ih je isterano sa posla, kao i da su na njihova mesta zapošljeni Bošnjaci. Da kaže koliko je ljudi u tužilaštvu i državnoj bezbednosti smenjeno jer nisu ništa preduzeli”, poručio je Ugljanin.

Lider SDA Sandžaka istakao je da su “genocidne pretnje Bošnjacima” suština problema, a da su rešenja pokretanje krivične odgovornosti protiv policajaca po službenoj dužnosti, sprovođenje lustracije u policiji, tužilaštvu i drugim državnim organima, kao i usaglašavanje nacionalne strukture zaposlenih u njima u skladu sa nacionalnom strukurom stanovništva.

Ugljanin je kazao i da je “vladajući velikosrpski režim” ogroman novac uložio u ratnu propagandu i otvaranje žarišta u regionu, a da poslednji incidenti u Sandžaku imaju za cilj da skrenu pažnju sa građanskih protesta u Srbiji.

“Građane Sandžaka pozivam da sačuvamo našu tradicionalnu međunacionalnu toleranciju, suživot i harmoniju, pozivam ih na razum, da misle svojom glavom kao što su počeli da misle građani Srbije koji su izašli na proteste. Građane Srbije pozivam da se pridruže protestima i traže odgovornost za to što su nam prodali zemlju, vazduh, vodu, slobodu i uvukli nas u dugove”, izjavio je Ugljanin.

On je još jednom pozvao na bojkot predstojećeg referenduma o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.

Komentari (2)

 1. Amir kaže:

  30 godina pricas o lustraciji u sudu i policiji a dijelio si odlikovanja policajcima kao predsednik opstine. Pa sta si za 30 godina koliko se bavis politikom uspeo da uradis? Secas li se kad si odlikovao policajce a prije toga govorio „deca onih koje su prebijali su porasla?“ E to si ti !

  3
  0
 2. Građanin kaže:

  @Amir
  Slažem se.
  Ništa nije uradio da se ovo i slične stvari ne dešavaju.
  U suštini ni jedan predstavnik nije uradio ništa.
  Kada bi se rangirali poltroni svih vlasti u Srbiji, njih trojica, asad dvojica, bi bili na vrhu liste.

  A narod ko narod, navikao da po mahali i kafečajnicama negoduje i komentariše, a kad dodje vreme da se pokažu onda „svi junaci redom ponikoše“ i na glasačkom listiću zaokružiše! 🙂

  2
  1

Comments are closed.