On je na konferenciji za novinare zatražio program mera Vlade Srbije za pokretanje afirmativne akcije kojom će ohrabriti Bošnjake da koriste svoja prava.

„Ako to ne urade, mi ćemo morati da nađemo mehanizme da zaštitimo sebe i svoje sunarodnike od državnog tetora aktuelnog beogradskog, takozvanog Vučićevog režima. Pozivam sve Bošnjake da aktivno koriste sva svoja prava, a tužioce i policiju, ministra prosvete i prosvetne inspektore da nam se preko medija javno izvine zbog pokušaja plašenja, omalovažavanja i sprečavanja korišćenja ustavnih prava“, rekao je Ugljanin.

On je istakao da su tužilaštvo i policija grubo prekršili Ustav Srbije jučerašnjim privođenjem učiteljice Adele Karaahmetović Melajac na informativni razgovor, zbog intoniranja himne na početku ove školske godine.

„Još uvek nije poznato ime tužioca koji je pokrenuo postupak i po čijem nalogu, na osnovu čega i kojeg krivičnog dela je policija juče pozvala Adelu na informativni razgovor. Naši poslanici su jutros pokušali to da saznaju od načelnika policije, ali nisu uspeli“, rekao je Ugljanin.

On je dodao da je njegova stranka pokrenula postupak još pre 30 godina da se promene državni simboli, jer oni ne odgovaraju stanju na terenu.

„Ovo su simboli koji afirmišu jedan narod i imaju podršku u samo jednom delu srpskog naroda. Mi tražimo da se zastava, grb i himna Srbije usaglase, kako bi ih svi građani u zemlji osećali svojim“, rekao je Ugljanin.

On je rekao da aktuelni državni simboli Srbije kod Bošnjaka izazivaju osećaj neprijatnosti, jer su pod njima činjeni zločini nad bošnjačkim narodom u Sandžaku i Bosni i Hercegovini.

Komentari (1)

  1. Kasim kaže:

    Ovo su prava koja imamo posle tvog 30 godisnjeg bavljenja politikom i primanja plata za to….30 godina se bavis politikom i kazes da ti je primarni cilj unapredjenje prava i jednaka zastupljenost Bosnjaka u drzavnim sluzbama…evo prava i devet Srba iz Raske u Poreskoj upravi. Treba da odes iz politike danas. Dosta te je bilo.

    4
    0

Comments are closed.