Tim zakonom predviđeno je da v.d. status direktora može trajati samo godinu dana, a dosadašnji v.d. direktori tih preduzeća Armin Mehović, Emir Spica i Enes Škrijelj predloženi su za dobijanje još jednog mandata, iako su na toj poziciji od oktobra prošle godine.

Mehović, inženjer građevine, je od 2015. godine bio v.d. direktor Parking servisa, znatno duže nego što Zakon dozvoljava, a na čelu Gradske čistoće je imenovan nakon što je njegov prethodnik Emin Omerović podneo ostavku iz zdravstvenih razloga.

Spica je ekonomista, diplomu je stekao na Alfa univerzitetu, pet godina je radio u Kancelariji za mlade, a od 2018. godine je bio poreski inspektor.

Iako je Parking servis osnovan još 2015. godine, Skupština Novog Pazara niti jednom nije raspisala konkurs za izbor direktora tog javnog preduzeća.

Škrijelj je inženjer građevine koji je šest godina bio projektant u Zavodu za urbanizam, a od 2012. godine zamenik direktora i šef odseka za projektovanje.

Na toj poziciji nasledio je Suata Ljajića koji je izabran za Glavnog gradskog urbanistu.

Na dnevnom redu naći će se i ponovno imenovanje dosadašnjeg v.d. direktora Turističke organizacije Novog Pazara Dejana Belojice na tu poziciju, kao i izbori direktora Regionalnog pozorišta, Ustanove za sport i Istorijskog arhiva “Ras”, a po sprovedenim konkursima.

Na čelu tih ustanova i dalje će biti Seadetin Mujezinović, Emir Mehmedović i Zoran Popović.

 

Novović se vraća u skupštinske klupe

Nekadašnji zamenik gradonačelnika Novog Pazara Igor Novović vratiće se među odbornike jer je podneo zahtev da mu se vrati mandat člana lokalnog parlamenta nakon podnošenja ostavke 15. novembra.

On će u skupštinskim klupama zameniti Vladimira Marinkovića koji ga je nasledio na mestu zamenika gradonačelnika.

Sednica Skupštine Novog Pazara zakazana je za 20. decembar.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    “Iako je Parking servis osnovan još 2015. godine, Skupština Novog Pazara niti jednom nije raspisala konkurs za izbor direktora tog javnog preduzeća.”

    Na direktorsko mesto Rasim postavlja Mehovica kojem je to prvi posao. Jedan od gorucih problema u gradu treba da resava covek bez ikakvog iskustva, i onda godisnja dobit preduzeca je par hiljada eura. Hajde da pitamo privatne vlasnike parkinga koliko zaradjuju i da to uporedimo sa JP Parking servis koje jos ima i pauk vozila. Pa drugim gradovima ova preduzeca grade nadzemne i podzemne garaze a preduzece gde je “prvi posao direktor” na celu 5 hiljada eura dobiti za godinu.

    1
    0

Comments are closed.