Glavi izvršni direktor Unikredit grupe Andrea Orćel rekao je da se banka opredelila da bude sponzor Dejvis kupa s obzirom na to da se to takmičenje savršeno poklapa sa njenom pozicijom panevropske poslovne banke.

„Profesionalni teniseri primer su izvrsnosti, snage i timskog duha kojima težimo i mi u bankarskoj grupi. Dejvis kup je jedan je od vodećih medjunarodnih teniskih dogadjaja i upravo zbog toga smo počastvovani što imamo priliku da saradjujemo sa njima ove godine, a posebno nas raduje što će se tri ključna dogadjaja odigrati na za nas važnim rastućim tržištima“, rekao je Orćel. 

Dejvis kup, koji organizuje Rakuten Finals, održava se u tri grada u periodu od 25. novembra do 5. decembra 2021. godine. Insbruk i Torino će biti domaćini dvema od šest grupa tokom četvrtfinala, dok će ostatak četvrtfinala, polufinale i finale biti održani u Madridu.

Tokom takmičenja biće dodeljeno i specijalno Unikredit priznanje ACE4 sustainability, nagradna donacija odabranoj ESG humanitarnoj organizaciji, a biće organizovano i učestvovanje u bacanju novčića, kao i pristup zvaničnoj opremi dogadjaja koju će potpisati odabrani igrači koji se takmiče u finalnim mečevima.

 

  //