U odnosu na prvu izmenu, planirano je da se u gradsku kasu slije blizu 46 miliona dinara više, a u skladu sa tim izvršene su i izmene na rashodovnoj strani koja će sada biti uvećana za preko 43 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obrazlažući rebalans rekao je da je budžet iz godine u godinu veći i da se sredstva troše domaćinski, vodeći računa da se zadovolje potrebe svih korisnika budžeta.

Odbornici opozicionih Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja kritikovali su rebalans ističući da on pokazuje da lokalna samouprava nije dobro planirala budžet, da je on netransparentan, da se novac najviše troši na plate zaposlenih, da se ne izdvaja dovoljno novca za životnu sredinu, infrastrukturu, kao i da se neravnopravno dele sredstva namenjena školama.

Skupština je konstatovala prestanke mandata odbornicima Midhatu Hudoviću (SDP) i Vladimiru Marinkoviću (SNS) i dodelila ih Azemini Bojadžić i Igoru Novoviću.

Predlozi opozicijie da se raspravlja o konstituisanju radnih tela lokalnog parlamenta, formiranju zubne ordinacije za osobe sa invaliditetom, pokretanju inicijative da se obustavi sudski postupak protiv Bošnjaka, političkih zatvorenika devedesetih, kao i da se sa dnevnog reda uklone odluke o planu razvoja i imenovanju vršioca dužnosti direktora javnih preduzeća i ustanova, vladajuća većina je odbila.

 

Komentari (2)

 1. Paraziti says:

  Samo za plate opstinara i ostalih lezilebovica iz javnih preduzeca, godisnje treba “obezbediti” oko 12 – 13 miliona eura ?!!

  5
  0
 2. Mirsad says:

  10 miliona eura za plate i izadje Bacevac i kaze “usvojili smo razvojni budzet!” E sram vas bilo. Po ceo dan su zaposleni iz opstine u kafeterijama na setalistu i to mi moramo da finansiramo. iIz nasih dzepova se finansiraju javna preduzeca koje je oteo Rasim Ljajic i tu zaposljava stranacku vojsku.

  3
  1

Comments are closed.