Uhapšen je O.K. (59), odgovorno lice preduzeća “Oki NP gradnja” zbog sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i pranje novca, kao i S.K. (53), odgovorno lice preduzeća “Hana 20” osumnjičenog za krivična dela poreska utaja u pomaganju i pranje novca.

Krivična prijava zbog sumnje na pranje novca podneta je protiv još četiri osobe, odgovornih lica preduzeća “Bojan promet” iz Kosovske Mitrovice, “Dušan kop” iz Erdeča i “Dušan kop gradnja” iz Kragujevca i jednog auto-placa u Kragujevcu i odgovornog lica preduzeća “Duško Kuburić” iz Loznice.

Sumnja se da je O.K. od 2020. do 2022. godine, u cilju izbegavanja poreza na dobit i na prihod, u dogovoru s odgovornim licima pomenutih preduzeća primio veći broj fiktivnih računa za usluge koje nisu izvršene.

Policija je do sada su u vezi sa krivičnim delima te kriminalne grupe podnela šest krivičnih prijava protiv 16 osoba zbog sumnje da su izvršile veći broj krivičnih dela poreska utaja i pranje novca.

Osumnjičenom O.K. određeno je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, dok je S.K, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.