Vesić je na današnjem sastanku sa delegacijom iz Novog Pazara kazao da će u novopazarskim naseljima Lukare, Selakovac i Mur, uključujući i mesto na kome je nastradala petnaestogodišnja devojčica, biti ukupno postavljeno sedam platformi sa pešačkim prelazima, treptačima i uličnom rasvetom.

“Na svim platformama biće urađeni pešački prelazi, znači, horizontalna signalizacija. Biće postavljeni treptači i rasveta kako bi se noću bolje video pešački prelaz”, naveo  je Vesić.

Najavio je da će radovi na tim projektima početi ubrzo i da će ih izvoditi “Putevi Srbije”, dodavši da bi do početka naredne školske godine trebala da bude završena i izrada projektne dokumentacije za projekat zone bezbednosti u dvanaest škola.

On tvrdi da je za leto planirana i izgradnja trotoara u naseljima Mur i Selakovac.

Vesić je najavio i izgradnju dve obilaznice oko grada i brze saobraćajnice između Novog Pazara i Kraljeva, za čije projektovanje će od 10. januara biti otvoren tender u “Putevima Srbije”.

Meštani naselja Mur, nakon održanih protesta u subotu, predali su danas zahteve lokalnoj samoupravi kojima traže obezbeđivanje trotoara, kamera i usporivača saobraćaja na nesigurnim deonicama, redovnije policijske kontrole i obezbeđivanje jasnih pešačkih prelaza na tim mestima.

Komentari (2)

 1. Amir says:

  “On tvrdi da je za leto planirana i izgradnja trotoara u naseljima Mur i Selakovac.”

  Ima li sta potpisano?

  1
  0
 2. Emir says:

  Znaci troclana delegacija je izborila lezece policajce ? I sta cemo sad? Protesti staju, kao oko izlivanja mazuta i krvi u rijeku Rasku. Sad se krv ne izliva iz cijevi nego su nekako proveli krv i izlazi na sred korita rijeke. Prije neki dan se narod okupio na mostu i gleda u rijeku, ja stanem kad iz sred rijeke iz sredine korita izlazi krv. To smo postigli protestima i stali. Tako i ovo, napravice nam lezece….

  1
  0

Comments are closed.