Jednoglasnom odlukom sudskog veća Bajazid je proglašen krivim za ubistvo, za šta mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od sedam godina i nedozvoljeno nošenje oružja za šta je osuđen na dve godine zatvora, odnosno, na jedinstvenu kaznu u trajanju od 8 godina.

Prvostepenom presudom, koju je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo, on je bio osuđen na 13 godina zatvora.

Viši sud je, kako je obrazložio predsednik sudskog veća, u ponovljenom postupku utvrdio da je Bajazid, za razliku od prvog suđenja, bio svestan svog dela, ali bitno smanjene uračunljivosti kada je lišio života Krlića.

Na osnovu video snimka i izveštaja veštaka, kako se navodi u presudi, utvrđeno je da je do koškanja, tokom kojeg je okrivljevni ispalio dva hica, došlo nakon što ga je Krlić prvi udario.

Takođe, sud je utvrdio i da je prvi hitac promašio žrtvu, a da je drugi, ispaljen iz prislona, pogodio Krlića u grudi usmrtivši ga na licu mesta.

Bajazid je, navodi se obrazloženju, nakon toga pobegao iz restorana, a pištolj je bacio u dvorište obližnje kuće.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, Više tužilaštvo u Novom Pazaru i branilac okrivljenog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Okrivljeni i ubijeni su od ranije bili u lošim odnosima, a pojedini mediji su kao razlog sukoba navodili pljačku milion evra u Minhenu zbog koje su u Nemačkoj osuđeni Krlićev rođak i Bajazidov brat.

Novac, navodno, nikada nije pronađen.