U odluci, koja je objavljena u Službenom glasniku, navodi se da je Vlada oglas poništila jer joj “Državno veće tužilaca nije dostavilo listu kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca”.

Državno veće tužilaca (DVT) okončalo je postupak za izbor novog šefa Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru i objavilo rang listu na kojoj je na prvom mestu bio zamenik tužioca u Višem tužilaštvu Edis Arifović sa 66 od maksimalnih 70 bodova.

Na drugom mestu bio je zamenik u Osnovnom tužilaštvu Muhedin Dedeić sa 62 boda, trećem njegov kolega Samir Bakić sa 61,6 bodova, a četvrtom likvidaciona upravnica u Javnom preduzeću za urbanizam i planiranje Tutina Jasmina Elesković koja je sakupila 44 boda.

Pored Osnovnog tužilaštva u Novom Pazaru, Državno veće tužilaca Vladi nije predložilo kandidate za šefove još devet tužilaštava, a razlog nije poznat.

Osnovnim tužilaštvom u Novom Pazaru od septembra prošle godine rukovodi Fatima Dacić, a prema nezvaničnim informacijama, spekuliše se da bi DVT na njeno mesto moglo da postavi Arifovića, kao vršioca funkcije tužioca.

Komentari (1)

  1. Advokat says:

    Arifovic je najstrucniji tuzilac u celom Pazarskom tizilastvu, prosto je neverovatno da on nije sef Viseg tuzilastva ?!

    3
    0

Comments are closed.