Ona je za radio Sto plus pojasnila da je nakon usklađivanja ekonomske cene boravka dece u vrtićima, odluku o povećanju cene usvojilo Gradsko veće.

“Cena vrtića uglavnom se menja na godišnjem nivou i formira se nakon ekonomske analize poslovanja. Prošle godine je, takođe, došlo do povećanja, dok pretprošle nismo menjali cenu, ali će se i sada primenjivati određena uvećanja i umanjenja na utvrđeni iznos koji će roditelji plaćati”, rekla je Hoćanin.

Dodala je da će roditelji koji koriste usluge vrtića za dvoje dece, kao i oni kojima će deca pohađati pripremni predškolski program u okviru celodnevnog boravka plaćati 5.310 dinara, dok će oni koji koriste usluge za prvu i drugu smenu morati da izdvoje 7.080 dinara.

Cena će biti umanjena i jednoroditeljskim porodicama koje će usluge vrtića plaćati 4.720 dinara, a roditelji čije troje ili više dece pohađa vrtić biće oslobođeni plaćanja usluge za treće i svako naredno dete.

Hoćanin je pojasnila da će roditelji čija deca iz opravdanih razloga određeni vremenski period ne dolaze u vrtić imati popust od 50 odsto.

Cena vrtića do sada je iznosila 4.900 dinara.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    Beograd i Novi Sad obezbedjuju besplatan botavak za njihovu decu, a “grad mladih” nema, potrosene pare na plate. Mora od necega da obezbedjuje glasove Ljajic.

    2
    0

Comments are closed.