Vučić je, tokom razgovora sa gradjanima, predstavnicima mesnih zajednica i javnih preduzeća u ovim opštinama, rekao da “ne postoji mogućnost da se otpiše porez, koji mora da se plati”, povodom toga što te tri opštine za struju duguju polovinu od oko 700 miliona dinara, koliko je ukupan dug prema EPS-u svih gradova, opština i javnih preduzeća u Srbiji.

“Ne možete ništa da uradite jer imate mesečnu obavezu da plaćate velike kamate. Samo za struju tri opštine duguju 400 miliona dinara, skoro četiri miliona evra”, rekao je Vučić i dodao da je taj problem u opštini Sjenica moguće rešiti prebijanjem duga JP PEU “Resavica” prema opštini.

Vučić je u razgovoru sa gradjanima najavio i da će biti “različitih vrsta promena u državnim organima”.

On je rekao da je njegova poseta Sjenici “van izborne kampanje i da neće doći u izbornoj kampanji”, ali da ljudi kada izadju na izbore treba da gledaju “da li je neko uradio put, kanalizaciju, vodovod”.

Predsednik Srbije razgovarao je danas sa gradjanima o planovima i projektima koji su planirani za naredni period duže od tri sata.

Sa Vučićem su u Sjenici bili i direktorka Elektromreže Jelena Matejić, direktori EPS-a, Puteva Srbije i Srbija gasa Milorad Grčić, Zoran Drobnjak i Dušan Bajatović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, koji su pred gradjanima odgovarali na Vučićeva pitanja o početku ili ceni radova.