On je na predizbornom mitingu u Dvorani “Pendik” kazao da nijedan predsednik države nije toliko puta bio u ovom kraju.

“Sudite po delima, vidite šta se promenilo, kakve su škole danas, da li se grade putevi. Uložićemo desetine milione evra u nešto što će se zvati Kliničko-bolnički centar, to je nešto što menja život ovde. Izmestićemo Školsku upravu u Novi Pazar, a kada već ne možemo i odeljenje Privrednog suda, onda će sudije dolaziti ovde, kako bismo olakšali vašim privrednicima”, poručio je Vučić.

Dodao je da se privodi kraju rekonstrukcija puta Novi Pazar – Tutin, da se završava projekat brze saobraćajnice Kraljevo – Novi Pazar, kao i da će država uraditi autoput ka Sarajevu.

“Iskrenost merite po tome šta je sve urađeno, a merićete i po jednoj stvari koju ja mislim da je najvažnija. Kada radite gasifikaciju, autoputeve i saobraćajnice, bolnice, škole, onda je ono što je najvažnije da bi grad napredovao veliki investitor. Ono što je od suštinskog značaja, jednog velikog investitora, fabriku ćemo dovesti u Novi Pazar”, obećao je on.

Vučić je okupljenim Bošnjacima poručio da ih “voli jednako i iskreno kao i sve druge građane Srbije” i da se uvek trudio da razume sve međusobne razlike i da  čuje šta je to što Bošnjaci žele i koji su njihovi problemi.

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić kazao je da su predstojeći parlamentarni i predsednički izbori važniji nego lokalni koji su bili pre dve godine.

“Sve pobede bi pale u vodu ukoliko ne bismo ubedljivo pobedili, sve što smo planirali da uradimo ne bi se dogodilo ukoliko ne bismo ostvarili takav uspeh koji bi pokazao da smo najjača politička stranka u Sandžaku. Kada glasate za Sandžačku demokratsku partiju, glasate za nove škole, bolnice, puteve, glasate za bolji život”, kazao je on.

Ljajić je nekoliko puta naglasio da je Vučić njihov predsednički kandidat.

“Politika je racionalna, pragmatična stvar, ne glasamo iz ljubavi nikada, već zato što mislimo da je to najbolje za ovaj narod, za Srbe i Bošnjake koji ovde žive, što je učinjeno u prethodnom periodu”, rekao je.

On je dodao da se ne slaže uvek u svemu sa Vučićem, ali da ih objedinjuje zajedničko traženje rešenja za dobrobit ljudi u Srbiji i Sandžaku.

“Zajedničko nam je što smo svesni važnosti odnosa Srba i Bošnjaka, od kojeg zavisi stabilnost na Balkanu, želimo da gradimo mostove, rešavamo praktične probleme kako bi živeli zajedno. Džaba su nam putevi ukoliko ne izgradimo međusobno poverenje”, istakao je Ljajić.

Komentari (1)

  1. Emir says:

    Ima li u svijetu primer da neko bude na listi koja je izgubila pa bude izabran u vlast od pobednicke liste kao Ljajic? Secate li se kad su izgubili izbore a Meho Mahmutovic kritikovao gradjane koji nisu izasli na izbore i porucivao kao policajac “sada cete imati vremena da razmislite.” I Mea je carobnjak Ljajic iznenadio.

    0
    0

Comments are closed.