Srdačan susret sa kancelarom Olafom Šolcom. Iskoristili smo priliku da razmenimo mišljenja o aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, ulozi i značaju UN u današnjem svetu, ali i o doprinosu koji mi, kao zemlje članice, možemo da damo u rešavanju postojećih globalnih izazova, objavio je Vučić na Instagramu dodajući da je ponovio poziv Šolcu da poseti Srbiju.

Vučić se na marginama Generalne skupštine UN susreo i sa predsednicama Češke i Slovenije, Katalin Novak i Natašom Pirc Musar, predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, bugarskim predsednikom Rumenom Radevom. 

Okupili smo se u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN kako bismorazmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima današnjice i mogućim rešenjima za neke od gorućih problema. Ovo je, takođe, izuzetna prilika da se i glas svih nas sa Zapadnog Balkana čuje jače i bolje. Očekujem veliki broj sastanaka sa kolegama sa svih kontinenata, sa kojima ću razgovarati o jačanju saradnje, obnavljanju nekih starih, tradicionalnih partnerstava i građenju novih, naveo je Vučić.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *