Ministar Vulin je rekao da je uvreda reći za Srbiju da je „fašistička zemlja“ posle svih žrtava koje je podnela u borbi protiv fašizma.

„Znam da to što poslanik govori ne misli ni jedan jedini Bošnjak u Srbiji. Ni jedan jedini Bošnjak u Srbiji ne misli da je ovo fašistička zemlja, ne misli da je na bilo koji način diskriminisan i ne misli na bilo koji način da u ovoj zemlji, fašizma ikada može biti“, rekao je Vulin.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković ocenio je da je Imamović optužio ministra Vulina „za najskandaloznije stvari“.

„Ovde je Aleksandar Vulin prozvan da je policija čuvala mural Ratka Mladića i da se on, samim tim zalaže za fašizam“, rekao je Mirković i dodao je sve što je poslanik SDA Sandžaka izgovorio, „dirigovano od strane Dragana Djilasa“.

On je rekao da opozicija vrši pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i želi da se „oslabi njegova pozicije i pozicija SNS pred izbore“.

Poslanik SPS-a Djordje Milićević takodje je ocenio da je Imamovićev govor deo osmišljene strategije koja je usmerena ka destabilizaciji Srbije i njenog predsednika.

„Uvek ćete naći nekog poput ovog poslanika, ili neku Mariniku (Tepić), uvek ćete naći nekog Djilasa koji će loše govoriti o Srbiji jer oni polaze od teze – što gore po Srbiju, to bolje po nas“.

Poslanik Jedinstvene Srbije Života Starčević rekao je da je u Skupštini prekršen Ustav, od naziva stranke „SDA Sandžaka“ jer, kako je kazao, „Sandžak ne postoji ni kao administrativna ni kao geografska, već isključivo kao istorijska kategorija“, pa do širenja panike i nereda izjavom da se „nijedan Bošnjak u Srbiji ne oseća sigurno“.

I Starčević je, kao i većina ostalih govornika, pomenuo tablu Aćif-efendiji u Novom Pazaru, kao i žrtve koje je Srbija podnela u borbi protiv fašizma.

Poslanici su takodje kritikovali Imamovića što je posle svog izlaganja napustio zasedanje.