Ta stranka je navela slučaj gradjanina iz Kragujevca kojem je za kaznu neplaćenog parkinga koja iznosi 990 dinara skinuto sa računa administrativnom zabranom od strane javnog izvršitelja 14.120 dinara.

“To je, u odnosu na početnu kaznu nešto više od 14 puta”, naveli su iz Zajedno.

Dodali su da su došli do saznanja da je JKP napravilo dogovor sa agencijom iz Ćuprije koja otkupljuje dugovanje, a svoje troškove pisanja utuženja naplaćuje 9.000 dinara.

Gradjanin je tako platio 990 dinara kao osnovnu kaznu, 9.000 dinara rad unajmljene agencije i 4.132 dinara troškove izvršenja.

Kopredsednik Gradskog odbora Zajedno u Kragujevcu Marko Barać kazao je da je u razgovoru sa izvršiteljem saznao da će biti i dodatnih troškova koji se odnose na njegov rad, ali da “još nisu definisani”.

“Sigurno je da neće biti ispod 4.000 dinara. Sve ovo je podržao grad svojom uredbom tj. blagoslovom da je to zapravo pravi način na koji treba JKP Šumadija da vrši potraživanja od svojih korisnika usluga”, naveo je Barać.

Dodao je da je na sednici skupštinskog Obora za budžet i finansije direktora JKP Šumadija Marka Vujnovića pitao da li razmišljaju o finansijskoj situaciji gradjana, ali on nije želeo da govori o problemu prinudne naplate.

Preneo je da je Vujnović rekao “ako se sugradjanin opomene dva ili tri puta i on ne plati, o daljoj proceduri ne želim da komentarišem”.

Barać je ocenio da se radi o “skandaloznoj pljački” i da svi treba da reaguju zajedno i složno za slične ili iste situacije.

Komentari (1)

  1. tamara krstic says:

    Dobar Dan svima, zakon je tu Ali je u isto vreme ne vazeci. Sve me ovo podseca na ameriku 90-tih godina. Bolnice su prodavale dug pacijenta izvrsiteljima. Ljudi nisu imali odakle da plate. Izvrsitelji iz drugih gradova su dolazili ljudima na vrata, ulazili u posede a ovi su ih ucmekali. Nemate pravo UCI na tudj posed. Ne dugujete pare izvrsitelju nego bolnici, parking servisu itd. Njihov je problem kome su prodali dug, vi nemate nista s Tim I legalno mozete da ucmekate ko God vam dodje u kucu nepoznat. Samo policija sa nalogom moze u vas Stan.

    0
    0

Comments are closed.