Međutim, u Javnom komunalnom preduzeću „Gradska čistoća“, koje je zaduženo za gradske ulice, tvrde da so za posipanje puteva ne deluje kada se temperatura spusti ispod nule.

Direktor ovog preduzeća Armin Mehović kaže da su oni tokom ove sezone do sada potrošili oko 70 tona soli.

„So bacamo danju i noću, sa tim uopšte ne stajemo od kako je pao ovaj veliki sneg. Problem je u tome što so ne razgrađuje led na temperaturi ispod nule, pa nam se dešava da preko dana rastopimo led, ali se preko noći ta voda opet zaledi“, rekao je Mehović.

On je dodao da im je danas stiglo još 50 tona soli, a da su tokom prošle cele zime oni i Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta zajedno ukupno potrošili 100 tona soli.

Mehović ističe da su od velikog snega mašinama očišćene glavne ulice, kao i naselja Jošanica, Rasadnik, Hadžet, Lug, Svojbor, Bukreš, ali da i dalje ima leda „tvrdog kao beton“, koji nisu uspeli da sklone.

Podsećamo da magistralne puteve na teritoriji grada održava preduzeće „Novi Pazar put“, dok je za seoske puteve zaduženo Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta.

Komentari (3)

 1. Putnik kaže:

  Zanimljiva teorija. So deluje na onim putnim pravcima koje ne odrzava cistoca…
  Smisli direktore nesto pametnije…

  4
  0
 2. Edo kaže:

  1 nisu ni takli ulice koje pominjete. Lazu vas a vi ne mrdate da vidite da vas lazu
  2 so ne mrzne do -8 a ako i bude vise od toga opet odmrzne kad temperatura poraste.
  3 pitajte direktora da nije kupio janlas so ili nije imao dovoljno para posto je hiljade potrosio kod mehanicara na odrzavanje sluzbene skode

  3
  0
 3. Mirsad kaže:

  U Avnoj-a kod Lilliya je zena slomila ruku i nogu po recima onih koji su je jedva unijeli u kola hitne pomoci, pet dana nakon sto je pao snijeg, a „prvi posao direktor“ ne seta ulicama nego se vozi sluzbenim autom …Gosp. Mehovic ne seta, vozi se i vikendom Skodom od nasih para…

  2
  0

Comments are closed.