Kako se navodi u mailu upućenom redakciji Sto plus radija, ugostiteljski objekti u ulici 28.novembra već nekoliko meseci ne dobijaju račune za struju. Znajući da će u nekom trenutku inkasant pokucati sa višestrukim računom za naplatu, bezuspešno su pokušavali da saznaju koliko duguju.

“Problem je što se uglavnom radi o malim preduzećima kojima gomilanje računa stvara finansijske probleme… U Elektrorasu se niko ni ne javlja na telefon i kaže u čemu je problem”, navodi se u mailu.

Tragom te informacije, u ovdašnjoj distribuciji smo dobili odgovor da “štampanje i izdavanje računa za struju nije u njihovoj nadležnosti, a da dostavu potrošačima vrši Pošta Srbije”.

Novopazarska pošta ne negira problem sa dostavom računa, ali sebe ne vidi i kao isključivog krivca.

Upravnik Goran Janković je u izjavi za Sto plus rekao da se to dešava zbog netačnih adresa, nedostatka kućnih brojeva i obeleženih poštanskih sandučeta.

“Po Zakonu o poštanskim uslugama, građani su dužni da imaju poštansko sanduče, broj, ime lokala i tačno određenu adresu, u suprotnom pošta se vraća”, rekao je Janković.

On tvrdi da poštonoše koji duže rade uspevaju da se snadju “čak i kada za jednu osobu stiže pet računa na pet različitih adresa, ali ne i oni koji tek počnu da rade, kao što se to nedavno desilo u tom reonu”.

“Svaki lokal sa istaknutim nazivom, tačnim brojem i adresom koja se uklapa sa adresom na računu a ne dobije račun može da nam se obrati i biće obavljena kontrola na terenu”, rekao je Janković.

Komentari (2)

 1. Kasim says:

  Jankovicu ne dijelite racune ni u stanovima u Staroj Lucnoj a ni u lokalima u Stevana Nemanje.

  1
  0
 2. E-račun says:

  Ne razumem zbog čega im nije u interesu da promovišu servis e-racun koji su davno napravili i na takav način ne čekaju poštonoše.
  https://racun.elektrosrbija.rs/auth/sign-in-ext/?next=/ks/portal-dashboard/

  0
  0

Comments are closed.