On je na konferenciji za novinare rekao da su potvrđivanje mandata jednom odborniku i izbor predsednika Skupštine samo neke od stavki koje je “vladajuća oligarhija prekrojila po svom nahođenju”.

“Odborniku koji po statutu i poslovniku Skupštine grada danas nije imao legitimitet da glasa je omogućeno glasanje, a u članu 13 se jasno definiše kakva procedura se sprovodi prilikom izbora predsednika. Oni su za govornicom samo predložili jednog od svojih odbornika i nakon toga pristupili glasanju”, pojasnio je Zećirović.

Zećirović (jedini odbornik GPS-a u skupštini grada) je dodao da će iako je “dostojanstvo Skupštine pogaženo na više načina” oni reagovati trezveno, adekvatno i shodno greškama koje je napravila vladajuća struktura.

“Obratićemo se svim relevantnim institucijama i nadamo se da su ovog puta napravili toliko grešaka da neće uspeti da ih pokriju svim onim mahinacijama kojima su se do sada služili.Kod njih je prisutna velika nervoza i trenutno su jako slabi jer smo ih ogolili”, dodaje Zećirović.

On je izrazio očekivanje da će opozicioni odbornici u Skupštini grada održati kompaktnost na strani pravde, ali da konkretan dogovor sa njima nije moguć “jer nisu dobili poziv ni od jedne političke partije za usvajanje zajedničke platforme”.

Novi saziv Skupštine Novog Pazara konstituisan je danas potvrđivanjem mandata kandidatima za odbornike izabranim na lokalnim izborima 17.decembra.

Komentari (1)

  1. Senko says:

    Zecirovicu nadam se da ce vas pokret pozvati na neku gradjansku neposlusnost jer sa ovom mafijom na drugi nacin ne moze. Hajde da vidimo sta ce da radi rasim ljajic sa svojom bandom ako im uskratimo finansiranje. Jel mi treba da placamo najskuplje usluge preduzecima koja je on oteo od gradjana i gde udomljava nesposobne kadrove , da placamo sve takse i poreze a da on to koristi za kupovinu glasova.

    1
    0

Comments are closed.