On je na konferenciji za novinare rekao da će sutra na sednici Gradske skupštine pokrenuti procedure za pravno poništenje svih odluka koje se odnose na kupoprodaju imovine u poslednjih nekoliko meseci.

“Pri sprovođenju licitacija favorizuju su određene osobe, te da se na taj način krši nekoliko zakona koji regulišu oblast prodaje ove imovine. Mi sumnjamo u regularnost tih procesa, a građanima ubuduće savetujemo da dokumentaciju za razne licitacije predaju u prisustvu advokata i overenu kod notara”, rekao je Zećirović.

On tvrdi da je jedan građanin 1998. godine kupio određenu parcelu na Dugalića brdu, za koju je dobio i građevinsku dozvolu, ali da je skupštinskom odlukom 2002. godine ta kupoprodaja poništena, a parcela kasnije data u zakup drugim osobama, bliskim tadašnjoj vlasti.

Drugi primer se odnosi na tvrdnju Amela Husovića da mu je nedavno iz koverte izvučen jedan od papira, te da mu je na taj način onemogućeno učešće na licitaciji za kupovinu lokala u centru grada, uz obrazloženje da mu je nepotpuna dokumentacija.

Zećirović je istakao da će se ovim slučajevima u narednom periodu baviti detaljnije.

Komentari (1)

  1. Amir says:

    Dal je znao za ovu kradju nas gradonacelnik Nino , covek kako ga opisuju sa “mnogo dobrim ahlakom.” Kako je covek sa mnogo dobrim ahlakom gromobran lopovima i pljackasima ?

    0
    0

Comments are closed.