Zukorlić, lider SPP, kazao je u obraćanju plenumu da će ta stranka uzeti učešće u novom rukovodstvu Narodne skupštine kako bi “doprinela promenama” i jer nose odgovornost prema 30.000 glasača koji su podržali njihovu izbornu listu.

On je pozvao poslanike da se izdignu iznad dnevno političkih borbi i upozori da je potrebna mudrost, jer je geopolitički pejzaž turbulentan.

“Potrebno je da većina sarađuje sa manjinom, vlast da doprinese dobru a opozicija da je konstruktivna”, rekao je Zukorlić, očito misleći na to da je zasedanje prethodnih dana prošlo u napetoj atmosferi, sa uvredama i optužbama između poslanika.

Bačevac je, prilikom poziva da se podrži kandidatura Brnabić, naglasio njen poseban osećaj za osobenosti manjinskih naroda.

“Osoba koja rukovodi ovim parlamentom mora biti istinoljubiva, pravedna, spremna na kompromis, znati da sluša i biti osetljiva na druge i tuđe ideje. Sve ovo delegira gospođu Brnabić da bude dobar kandidat. Ljude delim na one koji su ustalnom problemu i one koji daju rešenja, Ana Brnabić je osoba rešenja”, poručio je Bačevac.

Skupština Srbije nastavila je danas konstitutivnu sednicu tokom koje se očekuje izbor Ane Brnabić za njenog predsednika, kao jedinog predloženog kandidata.

Komentari (2)

 1. Miodrag says:

  Bravo za njih.To i jeste “značajna promena” ….otprilike kao Putin,posle Putina …ili Vučić posle Vučića .Ali šta da se radi.Glasali smo ….

  1
  0
 2. Mirsad says:

  Uzel Bacevac jedno 100-150 hiljada eura raznih naknada od kad je u parlamentu. Pa zato hvali ONO.

  1
  0

Comments are closed.