On je gostujući u Jutarnjem programu Radio televizije Srbije kazao da je u Novom Pazaru formirana većina koja je “na staklenim nogama”.

“U Novom Pazaru su neregularni izbori. Ljajić je izgubio legitimitet. Novi Pazar zaslužuje bolju vlast, vlast koja će koordinirano sa Vladom Srbije konstantno ulagati i raditi na razvoju grada. Trenutno je to rupa bez dna, budžet je devastiran i prezadužen”, rekao je Zukorlić.

Na konstataciju novinarke da govori da su u Novom Pazaru izbori neregularni i kritikuje vlast u kojoj je i Srpska napredna stranka (SNS), sa kojom su u koaliciji na republičkom nivou, Zukorlić je odgovorio da će “poziciju u vlasti iskoristiti da dokažu da su izbori u Novom Pazaru bili neregularni”.

“Mi kad budemo formirali većinu u Novom Pazaru, SNS će sa nama biti u vlasti. Da preuzmemo vlast u Novom Pazaru i da pokažemo jednu drugačiju politiku”, dodao je Zukorlić.

On je poručio da očekuje učešće u novoj Vladi Srbije kroz ministarsko mesto i da će zauzeti značajnije pozicije nego pre jer su se, kako kazao, pokazali kao stabilan partner i za kratko vreme napravili značajan doprinos na terenu.

Ocenio je da nije u potpunosti zadovoljan položajem Bošnjaka, pre svega zbog nerešenih pitanja obrazovanja na bosanskom jeziku u Priboju i Prijepolju, te da je kroz učešće u Vladi potrebno raditi na proporcionalnoj zastupljenosti Bošnjaka u državnim ustanovama.

Dodao je da veruje da će se pitanje jedinstva islamske zajednice rešiti u narednom mandatu, te da se taj problem mora rešavati između rukovodstva te verske zajednice i političko-državnih faktora.

Komentari (1)

  1. Senko says:

    Pa skoro 40 posto onako jadnog budzeta ide za platem a eno ih zaposleni u opstini po ceo dan po setalistu i lokalima. I sta ste ponudili vi pred izbore? Nijedna stranka nije pomenula da 40 posto ide za plate i da je to neodrzivo i koji je optimalan broj zaposlenih. SDP je samo dovodio nove kadrove na budzet i tako na racun gradjana kupovao glasove. Tu i na RTV je Rasim Ljajic potrosio ono sto smo davali za ulice i trotoare.

    2
    0

Comments are closed.