Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poželeo je svim sugrađanima pravoslavne veroispovesti da predstojeći Uskrs provedu u radosti i porodičnoj sreći.

“Neka nam praznični dani budu poruka mira, međusobnog razumevanja i odlučnosti da zajedno gradimo budućnost”, navodi se u njegovoj čestitki.

Zamenik gradonačelnika Vladimir Marinković poželeo je sveštenstvu, monaštvu i vernicima Novog Pazara da najveći hrišćanski praznik proslave u lepom raspoloženju i dobrom zdravlju sa svojim najmilijima.

“Nastupajući praznici su prilika da se prisetimo svih vrednosti koje sa sobom donose dani Hristovog vaskrsenja, te da svi zajedno budemo posvećeni jačanju zajedništva i međusobnog uvažavanja kao osnovnih principa koje vekovima negujemo”, poručio je Marinković.

Srdačne čestitke svojim sugrađanima i prijateljima pravoslavne veroispovesti, povodom nastupajućeg Uskrsa uputila je i predsednica Skupštine grada Anela Halilović Šemsović.

“Vreme blagdana je prilika za jačanje našeg međusobnog poštovanja i spremnosti na zajedništvo u dobru i miru”, poručila je Šemsović.

Uskrs je najveći hrišćanski praznik, jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života nad smrću.

Ljudi se za ovaj praznik pozdravljaju sa “Hristos vaskrse” i “Vaistinu vaskrse”.