On je tokom vrednovanja stučnosti i osposobljenosti dobio maksimalnih 50 poena, dok je za program organizacije i unapređenja rada Osnovnog tužilaštva sakupio 14,2 od maksimalnih 20 bodova, odnosno, ukupno 64,2 boda.

Drugi na listi je zamenik tužioca u Osnovnom tužilaštvu Samir Bakić sa 63,8 poena (50 + 13,8), a treći njegov kolega Muhedin Dedeić sa 63,6 (50 + 13,6).

Konkurs za izbor šefa Osnovnog tužilaštva raspisan je krajem prošle godine, nakon što je Vlada Srbije poništila prethodni jer joj “Državno veće tužilaca nije dostavilo listu kandidata za izbor na funkciju javnog tužioca”.

Državno veće tužilaca je na tom postupku izvršilo testiranje i objavilo rang listu na kojoj je na prvom mestu bio Arifović sa 66 od maksimalnih 70 bodova.

Na drugom mestu bio je Dedeić sa 62 boda, a trećem Bakić sa 61,6 bodova, dok je likvidaciona upravnica u Javnom preduzeću za urbanizam i planiranje Tutina Jasmina Elesković, koja je sakupila 44 boda, bila četvrta.

Državno veće tužilaca postavilo je početkom oktobra Azru Fetahović za vršioca funkcije Osnovnog tužioca u Novom Pazaru i ona će na toj poziciji naslediti Fatimu Dacić kojoj je mandat prestao na lični zahtev.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *