Rupić (25) je završio Gimnaziju u Novom Pazaru, a diplomirao je sociologiju na Univerzitetu u Istanbulu.

“Bio je polaznik seminara i obuka za različite oblasti, među kojima su i oni u Istraživačkoj stanici Petnica. Tokom srednjoškolskih i studentskih dana bio je zainteresovan za sve vidove društvenog delovanja i organizovanja. Tečno govori nekoliko stranih jezika”, naveo je u biografiji.

Krajem juna izabran je za predsednika Foruma mladih Sandžačke demokratske partije.

To mesto pomoćnika gradonačelnika bilo je upražnjeno od aprila 2020. godine kada je Biševac razrešio Emira Ašćerića, koji je na društvenim mrežama kritikovao posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru.

Objašnjavajući zašto toliko dugo nije imenovao pomoćnika, Biševac je rekao da pre izbora adekvatnog kadra želi da “sagleda sve izazove sa kojima će se suočavati lokalna samouprava”.

“Kao gradonačelnik, od svojih pomoćnika očekujem stručnost, preduzimljivost i inovativnost”, poručio je Biševac pre par meseci.

Na osnovu Statuta Novog Pazara pomoćnici gradonačelnika “pokreću inicijative, predlažu projekte i daju mišljenja u vezi sa pitanjima od značaja za razvoj Grada i to u oblastima za koje su postavljeni”.

Pomoćnici Biševca i njihove oblasti delovanja su, prema podacima sa zvaničnog sajta Grada, inženjer poljoprivrede Nihad Hasanović zadužen za oblast infrastrukture, poljoprivrede i vodoprivrede i ekonomista Ervin Čašić koji je nadležan za energetiku i zaštitu životne sredine.

Pravnik Ensar Škrijelj gradonačelnika savetuje u vezi sa obnovljivim izvorima energije i koordinacijom rada javnih preduzeća, dok je profesor fizičkog vaspitanja Dejan Kulundžić zadužen za prerađivačku industriju, trgovinu, građevinarstvo i saobraćaj.

Komentari (1)

  1. Mirza says:

    Bravo, ovaj ce verovatno da bude zaduzen za bratimljenja sa gradovima po Turskoj. A Dejan Kulundzic profesor fizickog savetuje gradonacelnika za goruci gradski problem, problem saobracaja.

    7
    0

Comments are closed.