Biševac je na društvenim mrežama naveo da su u domu porodice Ravić razgovarali o dobrim međunacionalnim i međuljudskim odnosima u Novom Pazaru, po čemu je ovaj grad prepoznatljiv.

“Naš grad je uvek bio primer života između Bošnjaka i Srba i to je naša vekovna tradicija, na koju se ponosimo. Neodgovorni pojedinci ne mogu uneti razdor i netrpeljivost, bez obzira odakle dolaze i kom narodu pripadaju. Verski praznici se trebaju, kao i do sada, proslavljati u skladu sa verom i tradicijom”, naveo je gradonačelnik Novog Pazara.

Poseta Biševca Šestovu dolazi nakon što je poslednji dan Ramazana proslavljen vožnjom ulicama Novog Pazara i ispaljivanjem vatrometa i raznih pirotehničkih sredstava, pa i na kružnom toku u tom naselju, što su meštani tog većinski srpskog naselja ocenili kao provokaciju.

Sa druge strane, brojni Bošnjaci su takav vid proslave videli samo kao reakciju i odgovor na to što su Srbi Božić ove godine proslavili vožnjom kamiona kroz grad, što je prvi put da se na takav način obeležava taj praznik.

Prema nezvaničnim informacijama, Biševac je nakon dešavanja poslednjeg dana Ramazana, zabranio da se za Bajram sa krova Gradske uprave organizuje unapred planirani vatromet.

Takođe, on je najavio da takvog načina proslave neće biti ni za Dan grada, ali ni za Kurban bajram, kao ni za bilo kakve druge verske praznike za koje je lokalna samouprava nadležna, iako nije direktni organizator ili finansijer.

Komentari (4)

 1. Bog silu ne voli says:

  Verski praznici se proslavljaju u svojim kucama i verskim objektima i nigde na drugom mestu iz koje god vere da dolaze !

  4
  1
 2. aki says:

  Evo ga jos jedan utesitelj Srba ko i njegov sef Ljajic.

  2
  0
 3. Mirsad says:

  Pa sto ne ode kad su poceli da izlaze na ulice. Sto ne ode kad su blokirali saobracaj na kruznom toku i mahali bakljama sa fantomkama. Pa sledece godine kad krenuse kamionima ka carsiji sa zastavama agresorske Rusije i genocidne tvorevine. Kako i predsednik Srbije nije tad saznao sta rade , sta su radili predstavnici Bie I Bosnjaka, sto ga ne obaveztise? Kako tek sad predsednik kaze kako nije trebala ni Srbima takva “proslava?”

  1
  0
 4. Maroševi... says:

  Isto tako je trebalo reći i reagovati za Božić, a prilično sam sigurna da nisu Ravići pisali Vučiću, pa je bilo dobro da se sastanete s onima koji ulažu žalbe, a ne da prikazujete primere dobre prakse suživota koji i bez vas savršeno funkcioniše…
  A kom je do sukoba, eno po Ukrajini i Gazi ginu k’o pilići, pa nek se lati ranca…

  1
  0

Comments are closed.