Posao organizovanja vatrometa poveren je beogradskoj firmi “Feniks pirotehnika” čija je ponuda od oko 1,4 miliona dinara bez, odnosno, 1,6 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost bila jedina na tenderu.

Ta kompanija organizovala je i vatromet povodom proslave Ramazanskog bajrama prošle godine, što je koštalo nešto manje od 5.000 evra.

Tenderskom dokumentacijom predviđeno je da se sa krova zgrade Gradske uprave za Ramazanski bajram (sreda, 10. april), ali i Dan grada (20. april), te Kurban bajram (16. jun) ispali po dva komada 21 različite vrste pirotehničkih sredstava.

Organizacija vatrometa dolazi u trenutku kada je budžet Novog Pazara u krizi, a takav način proslave verskog praznika kritikovala su pojedina udruženja građana navodeći da buka od pirotehničkih sredstava škodi osobama sa smetnjama u razvoju i životinjama.

Od Katara bajramski poklon paketi

Povodom Bajrama, Vlada Katara donirala je i ove godine humanitarne poklon pakete najugroženijim građanima Novog Pazara.

Vrednost donacije je oko 10.000 evra, a pakete sa osnovnim životnim namirnicima građanima će podeliti humanitarne organizacije.

Komentari (1)

  1. Amir says:

    Kad je proslo da milione eura iz nasih dzepova daju svojoj televiziji kako bi preko medija krali glasove , i to godinama , u gradu koji nema saobracajnu studiju i do skoro plan o poboljsanju kvaliteta vazduha neka ide i ovih desetak hiljada eura.

    0
    0

Comments are closed.