On je u izjavi za radio Sto plus kazao da je na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen zaključak sa odgovorima na zahteve koji su građani uputili povodom izlivanja mazuta iz “Gradske toplane” u reku Rašku.

“U odgovoru smo naveli sve mere koje su preduzete nakon što je došlo do izlivanja i čime se garantuje da do sličnog ekološkog incidenta neće doći. Takođe, naveli smo i šta smo mi, iz nadležnosti koje nam pripadaju kao lokalnoj samoupravi, preduzeli”, rekao je Biševac.

Osim preduzimanja mera i pokretanja odgovarajućih postupaka protiv odgovornih, predstavnici građana okupljenih u inicijativi “Za zdrav Novi Pazar” zatražili su i da se odgovorni za izlivanje mazuta hitno smene.

“Predmet se trenutno nalazi pred nadležnim javnim tužilaštvom i ukoliko se, nakon sprovedenog postupka, utvrdi odgovornost tih lica, prema njima će se primeniti odgovarajuće mere, u skladu za zakonom”, krako je poručio Biševac.

On je dodao da je “otvoren za svaku vrstu kritika i dobronamernih saveta”, zbog čega je pozvao predstavnike građana na razgovor.

“Nadam se da ćemo tokom razgovora doći do konkretnih rešenja i novih ideja za rešavanje ekoloških problema u Novom Pazaru. Moja vrata otvorena su i za druge građane i organizacije, spreman sam da ih saslušam i da otvoreno razgovaramo o svim problemima”, kazao je Biševac.

Građani okupljeni u neformalnoj grupi “Za zdrav Novi Pazar” saopštili su u ponedeljak da lokalne i državne institucije nisu u predviđenom roku odgovorile na njihove zahteve.

Oni su za petak od 14 časova najavili konferenciju za novinare na kojoj će, kako su rekli, javnost upoznati o daljim koracima.

Komentari (1)

  1. Amir says:

    Stvarno treba razgovarati sa ovim koji je za zamenika gradinacelnika za jedan od najvecih problema grada, saobracaj , postavio Dejana Kulundzica, profesora fizickog. Oni se sprdaju sa nama, od kojih uzimaju poreze i koji im dajemo plate.

    0
    0

Comments are closed.