Tenderskom dokumentacijom predviđena je nabavka ukupno po šest komada 21 različite vrste pirotehničkih sredstava i organizacija vatrometa sa krova zgrade Gradske uprave za Ramazanski bajram (10. april), Dan grada (20. april) i Kurban bajram (16. jun).

Tender je otvoren do 8. aprila.

Gradska uprava Novog Pazara organizovala je i prošle godine vatromet prilikom obeležavanja Ramazanskog bajrama, što je naišlo na oštru kritiku opozicije i dela javnosti.

Bajramski vatromet tada je koštao oko 5.000 evra.

Planirano trošenje novca na organizaciju vatrometa dolazi u vreme kada se, kako nezvanično saznajemo, budžet Novog Pazara nalazi u ozbiljnoj krizi, pre svega zbog toga što nenamenski transferi sa republičkog nivoa nisu povećani, dok su troškovi znatno porasli.

Pogotovo su veći izdaci za plate zaposlenih koje su od ove godine uvećane za 10 odsto.

Komentari (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. Mirza says:

  Nema za izradu plana kvaliteta vazduha i posle skupa na kome doktori kazu da je u Novom Pazaru “epidemija kancera pluca”, a milione eura iz nasih dzepova daju za Rasimovu i hadzi Denkovu RTV. I narod ne izlazi na ulicu i suti. Pa i treba ovako.

  5
  1
 2. Randa says:

  Sad ce nas Muki Bacevac da u skupstini Srbije odrzi govor u kome ce da trazi jednokratni transfer ( od pdv a koji svi placamo recimo u Lidlu) , da se isplate plate robovima sekte Rasima Ljajica. Pa kad po mrezama podijele taj govor naseg predstavnika, koji je stavio u dzep stotinak hiljada eura poslanickih naknada.

  2
  0
 3. Vesti says:

  Molim vas postavite live pregled koliko ljudi je pregledalo vesti.

  1
  0