On je na konferenciji za novinare ocenio da su poplave zadesile i ostale sandžačke gradove, Rašku i Kosovsku Mitrovicu, ali da su samo u Novom Pazaru postale posebna politička tema.

Đekić je kazao da je tačno da se u Novom Pazaru desila tragedija i da su dva uzorna građanina izgubila život, ali da ga iznenađuje “žestina u nastupu novoformirane koalicije SDA Sandžaka – SPP”.

“Moralno je diskutabilno da se na takvoj tragediji pravi nekorektna politička priča i neko nastoji da dobije sitne političke poene. Možemo reći da njih ovde nije briga za grad, jer ukoliko su zabrinuti i žele da se stvari unaprede, onda to treba raditi na bolji i korektan način”, poručio je Đekić.

Odbornici SDA Sandžaka i SPP tražili su od predsednice Skupštine Novog Pazara Anele Šemsović da zakaže vanrednu sednicu na kojoj bi gradonačelnik Nihat Biševac predočio izveštaj o preduzetim merama tokom nedavnih poplava, kao i ostavku gradonačelnika.

“Ne smenjuje se gradonačelnik na ovakav način, naće se to desiti ni na narednim izborima, neka svako radi svoj posao. Ovo što oni hoće, neka ostvare na izborima”, rekao je Đekić.

Ocenio je da su zahtevi opozicionih stranaka opravdanje za “naprečac formiranu koaliciju kojom nisu zadovoljni članovi niti jedne od tih partija”.

Poručio je i da SDP nije zahtevala odgovornost predsednika Opštine Tutin kada se u nedavnim poplavama udavilo dete, kao ni rukovodstva Sjenice.

“Nismo iskazali nameru za smenu čelnih ljudi u Tutinu, bavimo se realnom politikom. Ne želimo da optužujemo nekog samo zato što je u drugoj stranci”, zaključio je Đekić.

Stožer vlasti u Tutinu je SDA Sandžaka, a u Sjenici SPP, dok je SDP deo vladajuće većine u obe opštine.

Komentari (2)

 1. Amir says:

  Evo ga Bekan Preletacevic. Bekane od najavljenih poplave gradjani kazu da su dvojica nastradalih pokusala da se zastite nailonima i daskama !!! Sram vas bilo !!! Rodjaci nastradalih kazu da su zvali nadlezne sluzbe a da im se niko nije javljao ! Sram vas bilo !!! Koliko je miliona eura otislo za Rasimovu Regionalnu?

  1
  2
 2. Randa says:

  Slatka direktorska fotelja. Nema veze sto mi svi kazu da sam PRELETAC.

  1
  2

Comments are closed.