On je na tender tog javnog preduzeća dostavio ponudu od 9.477.540 dinara, odnosno oko 80.000 evra, pa je odlučeno da mu se, kao najpovoljnijem ponuđaču, dodeli ugovor.

Zainteresovani za taj posao bili su preduzetnik Tefaik Kolašinac, vlasnik firme “Smart energy” sa ponudom od 9.541.940 dinara i kompanija “LGR International” koja je tražila 13.183.200 dinara.

Tenderskom dokumentacijom predviđeno je da se ukloni 15 postojećih i da se na šest lokacija duž Pešačke zone postave nova 23 automatska potapajuća stubića, uz neophodne instalacije.

Neophodno je da stubići budu od hromiranog čelika, minimalne visine 55, a prečnika 16 centimetara.

Takođe, zahteva se da izabrani ponuđač obezbedi aplikaciju za daljinsko upravljanje celokupnim sistemom, vršenje dijagnostike i programiranje stubića da se automatski spuštaju i podižu u zadatim vremenskim intervalima.

Sadašnji potapajući stubići u Pešačkoj zoni postavljeni su u leto 2019. godine, ali gotovo uopšte nisu radili i obavljali funkciju regulisanja saobraćaja u tom delu grada.

Taj posao, vredan 4,6 miliona dinara, tada je poveren kompaniji “SEA” iz Novog Pazara.

Saobraćaj Pešačkom zonom dozvoljen je samo od pet do devet sati ujutru i to isključivo vozilima za dostavu. U ostatku dana potapajući stubići bi trebalo da su podignuti.

Komentari (2)

 1. Kasim says:

  A za potrosenih 40 hiljada eura za postavljanje proslih stubica koji nikad nisu radili hoce li da odgovara neko iz firme SEA ili Mujo Sacirovic direktor sa dva telefona.

  6
  1
 2. Građanin says:

  @Kasim
  Pa kako da odgovara kad su ti stubići već “potonuli”?
  Sad će novi stubići da “izrone” i sve će se zaboraviti.

  4
  0

Comments are closed.