U odluci dostavljenoj lokalnom parlamentu navodi se da se, usled nastalih problema u poslovanju Apotekarske ustanove, davanjem prostorija pod zakup “stvaraju uslovi za kontinuirano obavljanje farmaceutske delatnosti na teritoriji Novog Pazara”.

Poslovne prostorije biće date u zakup za obavljanje apotekarske delatnosti, uz obavezu zakupca da zasnuje radni odnos “sa određenim brojem zaposlenih” u Apotekarskoj ustanovi, preuzme njene ukupne obaveze i potraživanja.

U odluci se navodi i da će se na pet godina vršiti revizija ugovora sa zakupoprimcem u odnosu na visinu naknade tržišne vrednosti zakupnine.

Apotekarska ustanova Novi Pazar, kao samostalna ustanova, formirana je u februaru prošle godine izdvajanjem iz Doma zdravlja.

U okviru te ustanove rade četiri apoteke, dve u centru grada, u Ulici 28. novembra, jedna u sklopu Dečijeg dispanzera i jedna u Domu zdravlja.

Radnice te ustanove obratile su se krajem septembra javnosti tvrdeći da će zbog loše finansijske situacije i kašnjenja sedam zarada podneti tužbe.

One su optužile rukovodstvo za loš rad i organizaciju, zbog čega su im apoteke poluprazne, a promet slab.

Direktorka te ustanove Sanela Prenča odbacila je njihove optužbe, navodeći da, bez pomoći lokalne samouprave, apoteke mogu samo da zarade jedan od neophodna tri miliona za plate svakog meseca.

Ona je tada, kao jedno od rešenja za izlazak iz finansijske krize, najavljivala javno-privatno partnerstvo.

Komentari (1)

  1. Amir says:

    Haj sta rade Prence. Ovo su gradonacelnikovi “privrednici koji su tu uvek za grad.”

    1
    0

Comments are closed.