U Odluci dostavljenoj odbornicima lokalnog parlamenta navodi se da će sredstva obezbeđena zajmom biti iskorišćena za asfaltiranje 20 putnih pravaca, ulica i krakova ulica na teritoriji Novog Pazara.

Lokalna samouprava dobila je “zeleno svetlo” Ministarstva finansija za podizanje kredita, a u dostavljenoj saglasnosti navodi se da je Grad Novi Pazar na kraju februara imao kreditno zaduženje u iznosu nešto većem od 316 miliona dinara, što je oko 10 odsto ostvarenih prihoda u 2022. godini.

“Sa planiranim dugoročnim kreditnim zaduženjem u iznosu od 250 miliona dinara, novi nivo duga bi porastao na 566.048.813 dinara, što čini 18 odsto u odnosu na ostvarene tekuće prihode u 2022. godini, a što je u skladu sa članom 36. Zakona o javnom dugu”, navodi se u odluci Ministarstva finansija.

Tim članom propisano je da iznos kreditnog zaduženja ne sme biti veći od 50 odsto od ukupno ostvarenih prihoda u prethodnoj godini.

Podsećamo da je Grad Novi Pazar krajem prošle godine podigao kredit od 180 miliona dinara koji će, kako je najavljeno iz lokalne samouprave, biti iskorišćeni za “investiciono održavanje gradskih saobraćajnica i vodovodne i kanalizacione mreže”.

Predlog o novom kreditnom zaduženju lokalne samouprave Skupština Novog Pazara razmatraće na sednici zakazanoj za 10. maj.

Komentari (1)

  1. amir says:

    Idu izbori, pare su otisle na plate i za Regionalnu televiziju, Rasimovu i hadzi-Denkovu, sad ce na nas da natovare asfaltiranja.

    1
    0

Comments are closed.