Nepravnosnažnom presudom tog suda, donetom 23. maja, pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj osuđen je zbog trgovine uticajem i produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja na jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora koja se neće izvršiti ukoliko za dve godine, od dana pravnosnažnosti, ne izvrši neko krivično delo.

Ista kazna izrečena je i zaposlenom u Gradskoj upravi Muzaferu Dragulovčaninu koji je proglašen krivim zbog produženog krivičnog dela trgovina uticajem, dok je zbog istog krivičnog dela bivši direktor Zavoda za urbanizam Suat Ljajić osuđen na šest meseci zatvora, odnosno, uslovno na dve godine.

Zbog izvršenja krivičnog dela zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom na po pet meseci zatvora, uslovno na dve godine, osuđeni su zaposleni u lokalnoj samoupravi Sead Alić i Aladin Imamović, kao i odgovorna lica ponuđača na jednom od tendera Edis Vatić i Nenad Perić.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, branioci okrivljenih i Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg tužilaštva u Kraljevu imaju pravo žalbe.

Oni su uhapšeni u novembru 2020. godine, zajedno sa bivšim direktorom Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” Eminom Omerovićem koji je sa POSK Višeg tužilaštva u Kraljevu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela.

Sporazum je prihvatio i Viši sud u tom gradu pa je Omerović zbog zloupotrebe službenog položaja pravnosnažno osuđen na pet meseci zatvora, uslovno na godinu dana.

Biševac nakon hapšenja: Stojim iza svojih saradnika, ne sumnjam u njihovo poštenje

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je nakon hapšenja zaposlenih u lokalnoj samoupravi da je “uveren da privedeni radnici i funkcioneri Gradske uprave nisu zloupotrebili svoj položaj da bi dobili ličnu i materijalnu korist”, te je “ne sumnjajući u njihovo poštenje” stao u njihovu odbranu.

Biševac je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ocenio da se radi o “ljudima i porodicama visokih moralnih standarda i ljudskih kvaliteta”, nazivajući način njihovog privođenja “apsolutno neprihvatljivim”.

“Podržavam obračun sa korupcijom i kriminalom i svako ko je, na bilo koji način, izvršio zloupotrebu položaja za to treba da snosi odgovornost, ali privođenje časnih i poštenih ljudi koji su čestito obavljali svoj posao u interesu opšteg dobra nije način da se to ostvari”, naveo je Biševac.

On je dodao da je lokalna samouprava istražnim organima dostavila traženu dokumentaciju i da veruje da će oni posao “obaviti isključivo po slovu zakona”, kao i da će se “nevinost njegovih saradnika dokazati”.

“Uveren sam da će se ukloniti svaka senka sumnje u to da su oni svoj posao obavljali pošteno, u skladu sa zakonom i u interesu građana Novog Pazara”, poručio je Biševac.

Komentari (2)

 1. Pazarac says:

  Gde zabrana trajnog obavljanja javnim funkcijama . I oduzimanje stecenog. Da bude to urnek.. Ovako je samo jedna lepa prica za laku noc iz sudstva .

  7
  0
 2. Amir says:

  Onoliko kradja i po nekoliko meseci uslovno. Stotine hiljada eura samo za poplocavanje , i stotine hiljada eura Atletski stadion i nista…..Sta bi za one stubove sto ste vi pisali da nisu nikad proradili na setalistu? Vrati li potpisnik ugovora direktor Mujo Sacirovic tih nasih 30 hiljada eura ili je kaznjen?

  4
  0

Comments are closed.