Viši sud u Novom Pazaru juče je Belmina H. (18) iz ovog grada proglasio krivim za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepravnosnažno ga osudio na dve godine maloletničkog zatvora, što je minimalna zaprećena kazna.

On je okrivljen da je 12. decembra prošle godine, vozeći “golf”, sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

“Vozač je ubio moju ćerku, a sudija je takvom sramnom presudom ubio mene. To nije pravda, to je ruganje pravdi, to sam i sudiji u lice rekao. To je javna podrška i poruka svim bahatim vozačima da nastave sa takvim postupcima, jer očigledno neće odgovarati. Nemam zamerki na tužioca, svedoke, veštake, oni su odradili posao pošteno, sudiju treba da bude stid”, ogorčen je Zećović.

On je kazao da mu “ostaje nada da će Apelacioni sud ispraviti nepravdu” i da će uvažiti žalbu koju je najavilo Više tužilaštvo u Novom Pazaru.

Tužilaštvo je saopštilo da će se žaliti jer “nije zadovoljno izrečenom kaznom”, pogotovo jer je krivično delo počinjeno sa “eventualnim umišljajem”. Pravo žalbe ima i zastupnik okrivljenog.

Zbog pogibije Melise Zećović vodi se još jedan postupak, pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru i to protiv S.Ć. (59) zbog sumnje da je kombijem prešao preko tela devojčice, a potom napustio lice mesta, ne pruživši joj pomoć.

On je optužen da je počinio krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Komentari (1)

  1. Aleksandra says:

    Podrška za oca,nadam se Apelacionom sudu da da tatinom sinu maksimalnu kaznu!

    6
    0

Comments are closed.