Oni su uhapšeni u novembru 2020. godine, a nakon sprovedene istrage, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu optužilo je u junu prošle godine pomoćnika gradonačelnika E.Š. i radnika Gradske uprave M.D. za produženo krivično delo trgovina uticajem.

Krivičnim zakonikom Srbije, za delo koje im se stavlja na teret, propisana je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Nekadašnji direktor Zavoda za urbanizam S.LJ. optužen je za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se radnici lokalne samouprave S.A. i A.I. terete za krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Optužnicom je obuhvaćeno i odgovorno lice ponuđača na jednom od tendera E.V. koji se tereti za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

Za krivična dela zloupotrebe službenog položaja i u vezi sa javnom nabavkom propisane su kazne zatvora od šest meseci do pet godina.

U istoj akciji bio je uhapšen i bivši direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” Emin Omerović koji je sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela.

Sporazum je prihvatio i Viši sud u tom gradu pa je Omerović zbog zloupotrebe službenog položaja pravosnažno osuđen na pet meseci zatvora, uslovno na godinu dana.