Podsetimo, Biševac je dvojicu pomoćnika smenio 14. februara, postupajući po nalogu Upravnog inspektorata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da reši radnopravni status Hasanovića i Kulundžića, jer je utvrđeno da ih je nezakonito postavio za pomoćnike.

Razrešenjem Hasanovića i Kulundžića, resori pomoćnika zaduženih za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu, kao i za prerađivačku industriju, trgovinu, građevinarstvo i saobraćaj još uvek su nepopunjeni.

Iako je radio Sto plus u više navrata u Kabinetu gradonačelnika zatražio informacije da li će Biševac postaviti nove pomoćnike, kao i koji su razlozi zašto to još uvek nije učinio, do objave ovog teksta nismo dobili nikakvu informaciju.

Pomoćnike postavlja i razrešava sam gradonačelnik, a Biševac ih, od maksimalno pet, trenutno ima trojicu koji na osnovu Statuta “pokreću inicijative, predlažu projekte i daju mišljenja u vezi sa pitanjima od značaja za razvoj Grada i to u oblastima za koje su postavljeni”.

Pomoćnici Biševca su, prema podacima sa zvaničnog sajta Grada, master ekonomista Ervin Čašić, nadležan za energetiku i zaštitu životne sredine, pravnik Ensar Škrijelj koji gradonačelnika savetuje u vezi sa obnovljivim izvorima energije i koordinacijom rada javnih preduzeća, dok je sociolog Tarik Rupić zadužen za međunarodnu saradnju.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    Evo ga posteni kojem je profesor fizickog Kulundzic bio pomocnik za saobracaj! To ovaj narod trpi i finansira. Kaze “lijepo se pita.”

    1
    0

Comments are closed.