Prema pisanju tog portala, Ljajiću se na teret stavlja nezakonit, nesavestan, nemaran rad, odnosno, propuštanje radnje za koju je zaposleni ovlašćen, kao i neprofesionalno ponašanje koje može da šteti ugledu Minisarstva.

Nova.rs prenosi izjavu neimenovanog izvora da je načelnik novopazarske policije pokušao da zataška slučaj i zaštiti saobraćajca koji je pre dva meseca bežao od policije.

“Naime, policajci su zaustavili saobraćajca koji se dao u beg, pa su krenuli za njim. On je bežao, pa su policajci morali čak i da zapucaju, kako bi ga sustigli. Međutim, sve je ostalo zataškano od strane Ljajića, zbog čega je Sektor unutrašnje kontrole počeo da radi na tom predmetu”, rekao je izvor tog portala.

Ljajić je, piše Nova.rs, propustio da obavesti nadležno tužilaštvo da je saobraćajac napravio niz krivičnih dela, a što je bio u obavezi.

Šef novopazarske policije se već izjasnio o tom slučaju, a ukoliko se tokom postupka dokaže da je nesavesno radio može biti kažnjen umanjenjem zarade, raspoređivanjem na drugo radno mesto sa nižom stručnom spremom, zaustavljanjem napredovanja, gubljenjem čina, pa i prestankom radnog odnosa.

Major Nermin Ljajić je na čelu Policijske uprave u Novom Pazaru, koja pokriva i teritorije Sjenice i Tutina, od septembra 2020. godine, a sa 35 godina je najmlađi načelnik svih policijskih uprava u Srbiji.

Komentari (1)

  1. Dojčilo says:

    Pojavi se Rebić!! Ma di si bio??? Na odmoru koji traje tri meseca…Pa ima narod Rebiću, puno pitanja za tebe…doći će i to na red!!!

    1
    0

Comments are closed.