U odluci o kreditnom zaduženju se navodi da je Gradska uprava dobila saglasnost Ministarstva finansija, te da će se novac koristiti za “finansiranje kapitalnih investicionih rashoda”.

Skupština Novog Pazara i u maju prošle godine odobrila je lokalnoj samoupravi da se kreditno zaduži i to za 250 miliona dinara.

Prema nezvaničnim informacijama Sto plus radija, budžet Novog Pazara nalazi se u ozbiljnoj krizi, pre svega zbog toga što nenamenski transferi sa republičkog nivoa nisu povećani, dok su troškovi znatno porasli.

Pogotovo su veći izdaci za plate zaposlenih koje su od ove godine uvećane za 10 odsto.

Pored rasprave o kreditnom zaduživanju, odbornici lokalnog parlamenta razmatraće i prvi rebalans budžeta za ovu godinu kojim je predviđeno da se u gradsku kasu slije nešto više od četiri milijarde dinara, što je za oko 200 miliona manje nego što je ranije planirano.

Samim tim, povećan je i budžetski deficit, sa devet na 320 miliona dinara.

Na dnevnom redu Skupštine Novog Pazara biće i izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini.

Komentari (1)

  1. Milioni za neradnike says:

    Glavni problem je sto u gradskoj upravi i svim ostalim javnim preduzecima “radi ” – parazitira, duplo vise zaposlenih ljudi nego sto je u stvarnosti potrebno, zato trebaju toliki milioni jer treba samo plate namiriti a gde je sve ostalo ?!!

    2
    0

Comments are closed.